Mladića iz Vogošće teško pretukli u Sarajevu: Specijalna jedinica MUP-a KS pronašli napadača u Boljakovom Potoku

Dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo sinoć u 21:15 sati obavijestio je PU Vogošća da je u ulici Nova cesta, zatečeno povrijeđeni maloljetnik, nastanjen u Vogošći, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe navedenog zavoda, a zatim u UKC u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede i zadržan je na daljem liječenju.

– Izvršenim provjerama utvrđeno je da je mldobnom licu nanio povrede M.L. iz Vogošće. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, dana 05.01.2022.godine u 01:35 sati u ulici Smaje Šikala, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Jedinice interventne policije, Sektora za policijsku podršku su pronašli i uhapsili M. L., rođen 1993.godine, nastanjen u Vogošći, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 172. stav 3. KZ F BiH (Teška tjelesna povreda)- navode iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Privedeni je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79