Mladići iz BiH dobili popust za domaće u Dubrovniku: “26 eura smo manje platili”

Svakodnveno smo bombardovani informacija koliko je skupo ljetovanje u Hrvatskoj, da sladoled košta 5 eura, da hamburger košta 18 i slično, dok nam čitatelji portala Crna-Hronika šalju jednu predivnu informaciju koja je popravila njihovo ljetovanje u prelijepom Dubrovniku.

Naime, mladći iz Bosne i Hercegovine odlučili su sunčanu nedjelju provesti na moru. Njih 4 sa 3 maloljetne djece uživali su na moru, i odlučili pojesti pizu.

Otišli su u restoran u blizini plaže naručili 6 pizza, 8 pepsi cole, 1 voćni sok i sve ukupno platili 92.50 eura. Po ovom cjenovniku, pizza Capricciosa košta 13 eura, piće pepsi kola košta 4,50 eura dok voćni sok košta 4,50.

Njihov račun trebao je iznositi 118,50 eura, ali je konobar Nikola odlučio dati im popust za domaće te su platili samo 92,50 eura ceh.

“Dubrovnik, konobar tj restoran nakon što su čili da smo iz BIH počastili su nas s 2 pizze. Da napomenem za goste npr iz BiH skoro svaki restoran/kafić daje popust od 20/30 posto.

Nekome se čini skupo ali vjerujte da ambijent restorana, plaža i cijelokupna usluga nisu skupi. Međutim ima i Fast Food koji je mnogo jeftiniji od svega ostalo. Ko voli nek izvoli” napisao je čitatelj Salim za portal Crna-Hronika.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79