Mladići u Makarskoj spasili dvije pothlađene djevojke iz podivljalog mora

Zbog jake bure nisu mogle na kopno. Hitna medicinska pomoć preuzela je brigu o djevojkama u Makarskoj u 17.25 sati. Pretpostavlja se da su došle iz Češke

Na oko 1000 metera od obale kod svjetionika Sveti Petar kod Makarske, jučer u poslijepodnevnim satima na dasci za surfanje ostale su zarobljene dvije djevojke. Zbog jake bure nisu mogle na kopno.

– Zovem prijatelja Marija Prnjaka, i nas troje, Marijo, Goran Vranjes, i ja u 17:08 isplovljavamo privatnim brodom i u 17:17 dvije maloljetne osobe, su već bile u brodu i spašene iz podivljalog mora. Dok smo se vraćali u luku organizirao sam Hitnu pomoć koja je cure skupila jer su već bile pothlađene – ispričao je Marin Puharić za Dnevnik.hr.

Hitna medicinska pomoć preuzela je brigu o djevojkama u Makarskoj u 17.25 sati.

Puharić pretpostavlja da su djevojke iz Češke.

– Mi smo se organizirali privatno. Nakon nekih 7-8 minuta locirali smo cure. Već su bile udaljene nekih 1500 m od obale i bura ih je nosila prema Hvaru. Cure su bile na sup dasci i to je jedino što im je spasilo glavu jer su ostale na površini i uspjeli smo ih locirati – dodao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79