Mlađi muškarac likvidiran iz vatrenog oružja, a onda je tijelo zapaljeno

U mjestu Šteke, nedaleko od Podgorice, pronađeno je tijelo muške osobe, saznaje TVCG iz Uprave policije. Kako se neslužbeno saznaje, u njega je ispaljeno nekoliko hitaca nakon čega je tijelo zapaljeno.

Ono što istražiteljima može otežati posao je podatak, kako je priopćio izvor iz Uprave policije, da nemaju prijavljen nestanak mlađe muške osobe.

Ugljenisano tijelo je pronađeno jutros oko 10:20 sati. Identitet još nije utvrđen. Policija je na na mjestu događaja uradila očevid u suradnji sa Višim državnim tužiteljstvom u Podgorici.

Crnogorski portal ‘Vijesti’ iz policije je saznao kako tijelo nije u potpunosti izgorjelo što bi istražiteljima moglo pomoći da ga identificiraju.

Policija i tužilaštvo pokušavali su juče da utvrde identitet mlađeg muškarca ubijenog, pa spaljenog nadomak Podgorice, u naselju Šteke.

Njegovo tijelo primijetio je juče ujutro mještanin, koji je obilazio imanje i o tome je obavijestio policiju.

Inspektori su na licu mjesta zatekli užasavajući prizor – u šumarku, pored slijepe makadamske ulice, na nekih 200 metara udaljenosti od glavnog seoskog puta bilo je poluugljenisano tijelo, a pored leša više čaura.

”Vijestima” je jedan od izvora iz istrage rekao da je najmanje tri hica ispaljeno u tijelo muškarca, preciznije podatke, međutim, daće obdukcioni nalaz.

Prema preliminarnim analizama, ubijeni je star između 20 i 25 godina.

Sagovornik “Vijesti” uključen u istragu kazao je da se vjeruje da je likvidiran najvjerovatnije u noći između petka i subote.
ISTRAGA

Nakon što je prijavljeno da je u selu Šteke, na izlazu iz Podgorice ka Cetinju, pronađeno ugljenisano tijelo, na lice mjesta uputile su se policijske ekipe, dežurna tužiteljka, vještaci i forenzičari.

Nedugo zatim u Šteke su stigli su i policajci vodiči, sa obučenim psima tragačima, koji su pretraživali teren.

Tijelo ubijenog muškarca spaljeno je, ali nije u potpunosti izgorjelo, a to bi moglo da olakša identifikaciju, objasnili su “Vijestima”.

”Izgorjela je glava i grudni koš stradalog. Na rukama i nogama vidljive su velike tetovaže”, kazao je jedan od sagovornika lista.

Isti sagovornik objašnjava da su sa lica mjesta izuzeti tragovi koji će se vještačiti u danilovgradskom Forenzičkom centru.

On je kazao i da je tijelo ubijenog pronađeno gotovo na samom kraju jednog dijela sela, do kog se stiže slijepom makadamskom ulicom.

”Prema prvim podacima ubijen je na mjestu gdje i je i spaljeno njegovo tijelo”, rekao je jedan od sagovornika “Vijesti”.

Policajci su, paralelno sa uviđajem, provjeravali da li je prijavljen nečiji nestanak, što bi im moglo olakšati identifikaciju ubijenog. Provjerom je, međutim, utvrđeno da nema nijedne prijave.

”Ukoliko u crnogorskoj bazi DNK profila bude postojao profil ubijenog, veoma brzo će se znati o kome je riječ. Identifikacija na taj način biće otežana ukoliko je ubijeni stranac, ili, ukoliko ne postoji njegov profil u ovdašnjoj DNK bazi”, rekao je jedan od sagovornika.

Inspektori podgoričkog Odjeljenja bezbjednosti satima su, juče, pretraživali šire lice mjesta.

Viša državna tužiteljka Radmila Gačević kazala je za “Vijesti” da je oko 10.30 časova obaviještena da je u mjestu Šteke pronađeno ugljenisano tijelo NN muške osobe.

”Odmah po dobijanju saznanja sa službenicima Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica izašla sam na lice mjesta, gdje smo u prisustvu vještaka odgovarajuće struke obavili uviđaj. Nakon dobijenih potrebnih vještačenja imaćemo više činjenica o ovom događaju”, rekla je ona.

Tužiteljka Gačević naredila je više vještačenja.

Ona je kazala da ne može govoriti o detaljima, kako ne bi ugrozila istragu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79