MMA borac Jasmin Popara teško pretukao majku, demolirao policijske ćelije, dignuti specijalci da ga smire

U stravičnom rušilačkom pohodu u kojem je Jasmin Popara 27-godišnji poznati MMA borac iz Srebrenika demolirao ćeliju u Policijskoj stanici Srebrenik, a potom i u Tuzli korištena je Jedinica za specijalističku podršku MUP-a TK da bi agresivnog sportistu stavila pod kontrolu, otvrio nam je izvor blizak istrazi.

Popara je tokom nasilne epizode isprva teško pretukao svoju majku u njihovoj porodičnoj kući nakon čega je na lice mjesta poslata patrola, a potom i pojačanje.

Pomahnitali borac je jedva savladan, lišen slobode i odveden u ćeliju u PS Srebrenik.

On je polomio sve što se našalo unutar ćelije, da bi nakon toga svezan odveden u Upravu tuzlanske policije. Tokom transporta divljao je u marici i policajci su ga jedva smjestili u novu prostoriju koju je također u potpunosti demolirao.

Redovni policajci jednostavno nisu uspjeli s njim da izađu na kraj, i prema nepotvrđenim informacijama nekoliko ih je povrijeđeno.

U pokušaju savladavanja učlestvovala je i sudska policija, a kako nam je otkrio isti izvor dežurni tužilac nije uspio saslušati Poparu koji je bio veoma agresivan te je i na njega nasrtao.

Na kraju je dignuta specijalna jedinica koja je za tili čas „smirila“ nasilnog Poparu te ga obezbjedila u ćeliji te predala redovnoj policiji. O ovom slučaju je otvorena istraga, a istpituju se razlozi zbog kojih je Popara napao majku i policajce. Očekuje se da će njegov uzorak krvi pokazati da li je bio eventualno pod nekim nedozvoljenim supstancama, prenosi Avaz

Komentari