Mnogi nezadovoljni spomenikom Tošetu Proeskom: Kip uopšte ne liči tragično preminulom pjevaču?

U Novoj Gradišci, mjestu gdje je preminuo, jučer je otkriven spomenik legendarnom pjevaču Tošetu Proeskom.

Iako je prošlo toliko vremena, makedonski slavuj, kako mu je bio nadimak, i danas živi u srcima vjernih fanova koji mu i dalje svake godine odaju počast.

Iako je namjera bila divna, mnogi ljudi na društvenim mrežama počeli su pisati kako kip uopće ne nalikuje pokojnom pjevaču.

 

Namjera je dobra, ali kip ne sliči uopće na Tošu. Dobro da piše Toše. Ovo ako je Toše, onda sam ja Plenković. Ni Makedonci ga ne bi prepoznali. O ukusima se ne raspravlja … ali ovo je zbilja hmm…” – samo su jedan od komentara koji kruže na društvenim mrežama.

Makedonski pjevač je tragično poginuo 16. oktobra 2007. godine u saobraćajnoj nesreći na autocesti kod Nove Gradiške. I danas 14 godina nakon smrti njegove pjesme se i dalje slušaju.

Kip Proeskog napravio je kipar Slavko Bunić, a otkrivanju je prisustvovao i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić te gradonačelnik grada Kruševa Tome Hristovski.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79