Mobing i kazna nad policajcem koji je podržao “Pravdu za Davida”

Lučač, njegovi saradnici i načelnici ne obračunavaju se samo sa narodom, već i pripadnicima policije koji nisu odani vlasti i sistemu. To pokazuje i primjer policajca Nemanje Babića iz Trebinja, koji je kažnjen i prebačen da radi u Bileću jer je odbio ponižavati sirotinju po nalogu lokalnih moćnika, i na društvenim mrežama ostavljao poruke podrške i „lajkovao“ objave grupe Pravda za Davida. Zbog svojih stavova i komentara „Ko je ubio Davida Dragičevića“ objavljenih na društvenim mrežama, pozvan je na disciplinsku odgovornost i javno kritikovan pred kolegama tokom sastanka u Policijskoj upravi Trebinje.

Laketa je pozvao Babića i naredio da iz trebinjskog parka otjera ciganku Sabahetu i Pešu, ali kada je policajac došao i vidio da samo mirno sjede odbio je da izvrši naređenje. Umjesto njega naređenje Lakete izvršili su drugi policajci, a Babić je pozvan na disciplinsku odgovornost jer je odbio poslušnost, da izvrši besmisleno naređenje načelnika Policijske uprave Trebinje.

Babić je kažnjen i iz Trebinja prebačen da radi u Bileću, a ovaj mali primjer samo slikovito pokazuje u kakvom je stanju MUP Srpske. Političari imaju snažan uticaj na rad policije, koja ne hapsi već štiti korumpirane političare koji uništavaju državu i narod, maltretira sirotinju i kažnjava nepodobne u sistemu. Stanje se ne može popraviti bez korjenite promjena sistema, a prvi korak je smjena ministra Dragana Lukača, napisao je Nebojša Vukanović na svom blogu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79