Mobitel gazde noćnog kluba odao korumpirane policajce: Četiri službenika optužena za kriminal

Četiri policajca optužena su za zloporabe i povrede službene dužnosti nakon istrage koja je pokrenuta protiv vlasnika noćnoga kluba u Zagrebu.

Riječ je o Team clubu u zagrebačkoj Kačićevoj koji je dospio u fokus javnosti nakon policijske racije 27. siječnja lani. Klub je radio unatoč zabrani i eidemiološkim mjerama koje su tada bile na snazi, a policija je objavila i video njihova noćnog upada u lokal prepun gostiju.

Vlasnik Team cluba Ivan (47) bio je uhićen, a klupko se počelo odmatati nakon što su mu policajci pregledali mobitele kojima se koristio. U tajnoj istrazi koju je vodio Uskok potom su ‘pala’ četvorica policajaca, ali i šef stanice za tehnički pregled kao kolateralna ‘žrtva’.
Sve je priznao

Istragom je utvrđeno kako su policajci Perica (38), Nikola (32), Tomislav (41) i Ivan (28) propuštali u više navrata intervenirati zbog nezakonitog rada kluba u Kačićevoj, a neki su tamo bili i gosti u trenutku kad lokal nije smio raditi.

Osim toga, Perica je optužen i da je vlasniku kluba dojavljivao da mu policija dolazi nakon prijava da radi tražeći od njega da stiša glazbu i zaključa lokal. Slao mu je i broj mobitela s kojeg su ga građani prijavljivali da radi. Perica je tijekom istrage sve priznao rekavši da je 15 godina prijatelj s vlasnikom kluba.

Snimka racije u Team clubu lani u siječnju / VIDEO: MUP

Nikola je pak optužen da je bio u lokalu i družio se s drugim gostima u vrijeme kad zbog epidemioloških mjera klub nije smio raditi. Zanimljivo je kako je Nikola kao gost bio u Team clubu i 27. siječnja navečer, a kasnije je došao s kolegama na intervenciju u isti lokal.

Policajac Ivan također je zaradio optužnicu jer je bio gost kluba. On je to opovrgnuo, ali odale su ga sms poruke pronađene u njegovu mobitelu i iskazi svjedoka. Osim toga, Ivan je u Team clubu zaboravio lisice i ključeve.
Ljubavni jadi

Tomislav je također zaradio optužnicu kao gost Team kluba propustivši tada postupati protiv lokala i vlasnika jer je radio unatoč zabrani i epidemiološkim mjerama. No, Tomislavu su tijekom istrage otkrili i zanimljivu komunikaciju s vjenčanim kumom Dubravkom, zaposlenikom Centra za vozila Hrvatske.

Dubravko je, naime, u to vrijeme bio u ljubavnoj vezi s djevojkom, a sumnjao je da ga vara. Zato je od kuma tražio da mu provjerava muškarce za koje je mislio da spavaju s njegovom curom. Tomislav mu je slao fotografije muškaraca, osobne podatke članova njihove obitelji, podatke o njihovim automobilima.

“Ma, radi se o jednoj zdravoj komunikaciji i pomoći koju bi svatko napravio svojem kumu. Sretan sam da sam mu pomogao, a te sam muškarce provjerio kako kum ne bi napravio neki problem. Ujverio sam ga da oni nemaju veze s njegovom djevojkom”, branio se policajac Tomislav pred Uskokom.

Vlasnik Team cluba Ivan (47) jedini se tijekom cijele istrage branio šutnjom te uopće nije iznosio svoju obranu niti želio odgovarati na pitanja istražitelja. Podignuta optužnica je nepravomoćna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79