Modričaninu potvrđena optužnica zbog obljube djeteta

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Doboju potvrdio je optužnicu Okružnog javnog tužilaštva u Doboju protiv Vida Jankovića (36) iz Modriče, zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina.

Optuženom je Sud, na prijedlog Tužilaštva, produžio pritvor u trajanju do najduže dvije godine, uz kontrolu opravdanosti pritvora svaka dva mjeseca od donošenja posljednjeg rješenja o pritvoru.

Kako kažu iz Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, navodeći inicijale optuženog, on je tačno neutvrđenog dana u periodu od kraja septembra do 22. oktobra 2018. godine na području opštine Modriča, u večernjim časovima, izvršio obljubu nad maloljetnom trinaestogodišnjakinjom, znajuću da je dijete.

Podsjećamo, uhapšen je 15. novembra na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj i izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata u njegovom vlasništvu, prilikom čega su pronađeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Janković je 2016. godine, nakon priznanja krivice, osuđen na šest mjeseci zatvora zbog obljube nad mentalno zaostalom S.B. Radi se o slučaju koji je potresao cijeli region jer je otkriveno da je S.B. kao maloljetnica bila u vezi s trojicom muškaraca, te da je u periodu od 2011. do 2015. godine rodila tri bebe, koje su ubijene i zakopane na njenom porodičnom imanju.

Zbog ubistva te podstrekavanja kćerke na ubistvo beba njena majka Vojkana Bogojević osuđena je na šest godina zatvora.

Nezavisne

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79