Mog Jasenka su poslali u zemlju, a dvojica su još na slobodi

Odlučna sam da idem do kraja da oni odsluže svoje što što su uradili. To hoću jer ja ne mogu živjeti s tim da oni slobodno šetaju i žive, a moje su dijete poslali u zemlju- kaže na početku svoje ispovijestu za “Avaz “ Merhija Hajdarhodžić majka Jasenka Hajdarhodžiča koji je likvidiran 2008. godine u pucnjavi u tuzlanskom naselju Slavinovići u kojoj je ranjen i Damir Mehić

Dobila dojavu

Za Jasenkovo likvidaciju osuđene su tri osobe među kojima je i Kemal Selimoviću koji je dobio 17 godina iza rešetaka. Međutim, napominje ona u optužnici su se pominjale još dvije osobe, koje nikada nisu optužene ni ptocesuirane.

Privođenje Kemala Selimovića Foto: (Arhiv)

– Kada sam dobila dojavu da oni slobonno šetaju Tuzlom otišla sam u Tužilaštvo i vidjela da je tužilac koji je vodio predmet, ovaj slučaj arhivirao. Saznala sam da je jedan ušao u BiH 2016. godine, a drugi godinu kasnije. Ja bi mogla tom tužiocu oprostiti da mi je neko ukrao najskuplje auto, ali su mi ukrali sina od 23 godine, a on ništa nije radio- kaže Merhija, odlučna da ide do kraja i te da ostale umiješane u ovaj slučaj i nakon 11 godina privede pravdi.

Novi tužilac

Novi je tužilac preuzeo predmet, ali mu je teško, kaže Merhija, da iznađe način da raspiše potjernicu za dvojcom muškaraca koji nisu procesuirani .

– Moj život više ništa ne vrijedi, oni su likvidirali i mene. Oni su meni odnijeli život, likvidirali su mi porodicu. Jasenko je otišao 2008. u decembru, moj suprug odmah 2009 godine u januaru. Ta dvojica momaka su uživali u kafićima, nisu ih tražili. Sad je problem raspisati potjernicu- napominje Merhija Hajdarhodžić.

Tužilaštvo TK: Uočeni propusti

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona provodi istragu protiv još dvije osobe koje su osumnjičene za krivična djela ubistvo, pokušaj ubistva i izazivanje opće opasnosti, a vezano za događaje iz decembra 2008. godine kod firme „Gaz auto“ Tuzla, kada je likvidiran Jasenko Hajdarhodžić, ranjen Damir Mehić i povrijeđena još jedna osoba.

Ove osobe su trenutno nedostupne organima krivičnog gonjenja, saopćeno je za Avaz iz Tužilaštva TK. U ranijim godinama, zbog institucionalnih propusta u Tužilaštvu, došlo je do problema u procesuiranju ova dva osumnjičena lica.

Nakon što su u 2018. godini ti propusti uočeni, došlo je do intenziviranja aktivnosti i preduzimanja svih neophodnih istražnih radnji i u odnosu na ova dva osumnjičena lica. Podsjećamo da su povodom istog događaja za tri osobe donesene pravosnažne osuđujuće sudske presude.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments