Mog oca su likvidirali, odvukli i bacili!

Mog oca su likvidirali, odvukli i bacili – tvrdi Milorad Muharemović, sin Mirka Muharemovića (54), koji je bez traga i glasa nestao u noći sa 7. na 8. april, kad je njegova kuća u Kadinom Selu kod Mokrog izgorjela do temelja.

Milorad je u početku mislio da je Mirko, ipak, izgorio u požaru. No, nakon što su policajci bagerom raskopali ruševine kuće te istražitelji obavili vještačenja, utvrđeno je da na zgarištu nije bilo ljudskih ostataka.

Od tada su i seljani sve glasnije počeli pričati da je Mirko, možda, likvidiran.

– Nestane kokoš pa se pero nađe, a ne čovjek – govori Milorad.

Mirko Muharemović: Nestao u aprilu

 

Postavlja se pitanje ko bi digao ruku na siromašnog čovjeka, koji je kod sebe imao 150 maraka, nekoliko konzervi i kilogram brašna.

– Možda je nešto vidio što nije smio – smatra Milorad.

Prema njegovim riječima, u policiji njegovog oca i dalje vode kao nestalu osobu. Prije desetak dana, opet je odlučio posjetiti zgarište, ali ništa nije pronašao.

– Desetak seljana se prije mjesec i po samoinicijativno organiziralo te su pretraživali područje oko kuće i šire. Ali, opet ništa… Ma, nije on tu, kažem vam – zaključio je Milorad.

Hronologija događaja

Mirka Muharemovića 7. aprila u 20:25 sati vozilom je dovezao prijatelj u Kadino Selo. Već u 20.40 sati uočen je plamen na kući, koja je na nepristupačnom terenu, do koje bi Mirku trebalo 40 minuta hodanja. I to upućuje na to da on nije bio u kući u vrijeme izbijanja požara, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79