“Mogu li vas počastiti nešto”: Poznati identiteti saobraćajaca uhapšenih zbog mita

U Sarajevu su uhapšena jos četiri saobraćajna policajca koji se u okviru akcije kodnog naziva „Dar 1“ terete za koruptivne radnje, a kako nam je otkrio izvor blizak istrazi radi se o Arminu Aliću, Ramizu Špiodiću, Adisu Arnautu i Samiru Durmi, piše Avaz.

Oni se sumnjiče da su za novac opraštali saobraćajne i druge prekršaje vozačima kamiona i automobila. Njihovi objekti su pretreseni, odakle je navodno izuzet materijal koji će biti korišten tokom istrage i eventualnog sudskog postupka.

Oni se kako nam je otkrio izvor blizak istrazi terete za krivična djela primanje dara i drugih oblika koristi, a osnovi sumnjie proizlaze iz fizičkog praćenja njihovog rada te posebnih istražnih radnji. Tužilaštvu su kako doznajemo dostavljeni i transkripti razgovora između osumnjičenih ih osoba od kojih su uzeli mito, odnosno od vozača koji su zatečeni u činjenju saobraćajnih prekršaja. Oni i njihova patrolna vozila praćena su tokom avgusta i septembra ove godine.

Tako je u avgustu na području Vogošće patrola u kojoj je bio policajac Durmo zaustavila vozilo kojim je upravljao izvjesni student te je utvrđeno da je počinio prekršaj za koji se izriče kazna od sto maraka i mjesec zabrane upravljanja. Poslije toga uslijedila je rečenica: “Mogu li vas šta počastiti nešto”, a pripadnici MUP-a odgovorili su: “hajde, kako ti hoćeš” te su uzeli novac i tako su uradili nekoliko puta tokom različitih vremenskih perioda.

Podsjećamo da su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, jutros proveli akciju u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela s obilježjima korupcije.

U prvoj djelu akcije uhapšeno 18 pripadnika MUP-a KS, tokom istrage za njih 17 je određen pritvor, dok su jednom policajcu određene mjere zabrane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79