Moj muž je imao 25 godina kada je ubijen, a Stanišić i Simatović ukupno osuđeni na 24 godine

Vahida Delić, udovica Juse Delića kojeg su ubili pripadnici zloglasne paravojne jedinice “Škorpioni” za N1 je kazala da iako BiH ne može dokazati istinu, svijet može.

“Šta da kažem o presudi, osuđeni su na po 12 godina zatvora. To je ukupno 24 godine. Moj muž je imao 25 kada je ubijen, njih niko ne može “odležati”. Hvala Haagu, hvala pravdi koliko god dobro je da su osuđeni”, kazala je Delić.

Stanišić i Simatović osuđeni na po 12 godina iza rešetaka

“Poricali su zločin, poriču sve. Mogu poricati kod BiH, mogu nama pričati priču, ali ne mogu svijetu. Svijet dokazuje istinu, mi je ne možemo dokazati”, dodala je.

Nikada u konačnici neće dočekati zadovoljstvo, ističe.

“Zadovoljstvo meni nikada neće doći, oni su proživjeli dobar dio života koji moj muž nikad nije, koje moja djeca ne mogu proživjeti. Nisu mogli da ga zovnu “babo”, ne znaju šta je zagrljaj babe. Zadovoljna sam da su osuđeni, teško mi je pričati o tome“.

Uoči presude Stanišiću i Simatoviću podsjećamo: Škorpioni su u Trnovu mučki ubili srebreničke mladiće

“Pozvala bih sve političare u BiH, neka se malo okrenu ka Trnovu, neka ne prikazuju video kada im treba. Neka se napravi spomen obilježje. Video je stravičan, ali mi smo žrtve zaboravljene”, kazala je Delić i poručila:

“Čitav život imamo samo patnju, patnju i patnju i stresove”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79