Moj muž nije ubica, švalerka mu je smestila 20 GODINA ROBIJE

U noći kad je ubijen Mladen Ilkić (78) u Vrdniku, u aprilu 2017, moj Slobodan je najprije bio na poslu i odmah zatim je došao kući. Osuđen je bez ijednog dokaza, samo na osnovu izjave njegove tadašnje ljubavnice Snežane Ilkić. Ta žena ga je poslala na robiju i svima nam upropastila život, priča Brankica Sladojević iz Sremske Mitrovice, piše Blic.

Njen muž Slobodan Sladojević (30), naime, prije četiri godine započeo je vanbračnu vezu sa Snežanom, ali ju je poslije nekoliko mjeseci ostavio, ne sluteći da će mu se ona brutalno osvetiti zbog toga. Ubrzo nakon raskida te veze, u noći između 5. i 6. aprila 2017, ubijen je Snežanin rođak Mladen u svojoj kući, a ona je uhapšena kao saučesnik.
Lažno optuživanje

Snežana je tada izjavila u policiji da je ona kobne noći, oko pola sata iza ponoći, čuvala stražu ispred Mladenove kuće u Vrdniku, a da ga je Slobodan zadavio i opljačkao.

Sladojević nije mogao da dođe sebi od šoka kad je uhapšen. Ipak, pošto protiv njega nije bilo nikakvih dokaza, bio je uvjeren da će biti oslobođen na sudu, ali grdno se prevario. Sudijama nije bilo bitno što je imao čvrst alibi, ni to što je vještačenje telefona pokazalo da nije napuštao Sremsku Mitrovicu. Sudije nisu marile ni za to što na mestu zločina nije pronađen nijedan Slobodanov biološki trag, iako jeste DNK nekog nepoznatog muškarca!

Da sve bude još šokantnije, Snežana je kasnije u sudu priznala da je lažno optužila Slobodana, ali sud je, od svih dokaza, vjerovao samo u njenu prvu izjavu i poslao je Sladojevića na robiju. Snežani je, pritom, kazna smanjena sa deset na pet godina.
Dala mužu alibi

Slobodanova supruga Brankica kaže da joj u sudu nisu j kad je mužu dala alibi.

Mislili su da ga kao supruga štitim, ali stvarno sam govorila istinu. Te noći, prije tri i po godine, Slobodan je do skoro jedan iza ponoći radio honorarno kao obezbjeđenje u diskoteci “Noks”, na jednoj proslavi, i sve vrijeme su ga tamo snimale nadzorne kamere. Kući je došao oko 1.15. Toga se dobro sjećam, jer nam je kćerka tada imala osam-devet mjeseci i bila je nešto bolešljiva. Stalno se budila i plakala, pa sam i ja bila budna sa njom u krevetu. Kad je Slobodan stigao kući, čula sam otvaranje kapije i kako parkira auto u dvorište. Vidjela sam i kada je ušao u sobu. Upalio je cigaretu, popušio je i legao da spava. Ustao je oko šest sati ujutro i otišao na posao u bolnicu, gdje je bio zaposlen kao vozač sanitetskog vozila – priseća se Brankica.

Ona dodaje i da se Slobodan narednih dana sasvim normalno ponašao, a onda je iznenada uhapšen 12. aprila 2017.
Šokirana hapšenjem

Bila sam zgranuta, tek od advokata sam saznala šta je u pitanju. Kada sam čula da je uhapšen zbog ubistva, od šoka sam se nasmijala, jer sam znala da Slobodan nije u stanju da uradi tako nešto – tvrdi Brankica.

Prema njenim riječima, naredna tri mjeseca nije mogla da posjećuje muža u pritvoru jer je bila svjedok na sudu.

– Kada sam ga konačno vidjela u pritvoru, zaplakala sam. Bilo mi je jako teško… Ipak, bili smo ubijeđeni da će se sve razjasniti tokom suđenja i da će biti oslobođen. Bila sam na svim suđenjima, pažljivo sve slušala i uvjerila se da protiv Slobodana zaista ne postoji nijedan dokaz, osim izjave te žene. Ali kada je pravosnažno osuđen… Šok! Znam da nije kriv, a dobio 20 godina – kaže Brankica.
Povreda zakonitosti

Na pitanje da li je znala da je Slobodan bio u vezi sa Snežanom, rekla nam je da je za to čula tek poslije hapšenja.

– Iz novina sam saznala da je bio u vezi s njom… Ne znam šta da vam kažem, oprostila sam mu tu prevaru, ali kad Slobodan izađe iz zatvora, raspravićemo to… Tu djevojku nisam poznavala, ali kasnije sam čula da je sklona lažima i prevarama. Ona nije normalna. Svima je jasno da je htjela da se osveti mom Slobodanu jer je raskinuo s njom. Čula sam i da je nakon njihovog raskida pokušavala mene da pozove i kaže mi za njihovu vezu, samo da bih ja ostavila Slobodana – priča Brankica, jedva zadržavajući suze.

Posljednja nada im je, kaže, žalba na povredu zakonitosti Vrhovnom kasacionom sudu, koji bi eventualno mogao da naloži novo suđenje. U međuvremenu, Slobodan će, ni kriv, ni dužan robijati u zatvoru Nova skela.

Posljednja nada im je, kaže, žalba na povredu zakonitosti Vrhovnom kasacionom sudu, koji bi eventualno mogao da naloži novo suđenje. U međuvremenu, Slobodan će ni kriv, ni dužan robijati u zatvoru Nova skela.

Ako Snežana i dalje ne bude htjela da otkrije ko je zaista ubio Mladena, možda će na to jednog dana ukazati DNK trag još nepoznatog muškarca, koji je nađen na kanapu kojim je starac bio vezan.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79