Moj sin je ubijen i neću se smiriti dok to ne dokažem!

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, tvrdi da je njegov sin ubijen i da će istrajati u dokazivanju, kako kaže, prave istine u ovom slučaju.

Na mirnom okupljanju, oko 1.000 građana Banje Luke, koje je večeras održano u centru tog grada, Davor Dragičević izrazio je sumnju u policijsku verziju smrti Davora Dragičevića, po kojoj u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela i da se radi o zadesnoj smrti.
– Nikoga ne optužujem, ali, od Davidovih kolega, niko nije došao da izjavi saučešće – rekao je Dragičević, navodeći da će narednih dana iznijeti još, kako je naveo, bitnih informacija do kojih je on došao.

Građani su došli na glavni banjalučki trg, te s upaljenim svijećama, stali uz roditelje. Među okupljenima je bio i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji je rekao da je došao podržati ovaj skup.

– Ovo postaje neprihvatljivo, da mladi ljudi gube živote u Banjoj Luci, pod uglavnom nerazjašnjenim okolnostima i da se sve svede na brzopletu istragu u kojoj se daju neprihvatljive konotacije. Nije mi prihvatljivo da se ide odmah na kompromitaciju žrtve, i to od policije – rekao je Mektić.

Okupljanje građana u centru Banje Luke organizirano je putem društvenih mreža, a najavljena su i za naredne dane.

Policija je danas saopćila da dosadašnja istraga ukazuje da se u slučaju smrti Davida Dragičevića radi o zadesnoj smrti.

– On je vjerovatno pao u rijeku Crkvenu koja je bila nabujala i voda ga je potom odnijela do mjesta gdje je tijelo pronađeno – rekao Darko Ilić, načelnik Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP RS.

Ilić je rekao da su u džepovima Dragičevićeve odjeće pronađene stvari koje su ukradene u provalnoj krađi u jednoj kući u ulici Velibora Janjetovića Janje.