“Moja izjava o Jasenovcu netačno prenijeta” Škoro kaže da je video montiran

Nezavisni kandidat za predsjednika Hrvatske Miroslav Škoro kaže da je izjavio “da će prekopati sve arhive”, a ne “da će prekopati Jasenovac”, kako su objavili mediji u subotu.

– Ono što se dogodilo proteklih dana jeste da su odsječene određene moje izjave, montirane su. To se čuje i mislim da to čuje svako malo dijete. Ako poslušate tu vijest koja je izmontirana onda ona glasi da ćemo prekopati sve. Nakon toga ne ide riječ ”Jasenovac”. Toliko hrvatskog jezika znamo svi – kazao je hrvatski pjevač.

(VIDEO) Kandidat za predsjednika Hrvatske želi da prekopa Jasenovac

Dodao je da kao naučnik odgovorno tvrdi da treba prekopati sve arhive, da ih treba učiniti dostupnim i na naučni način otkriti istinu koja će Hrvatsku odvesti u bolju budućnost.

On je dodao da misli da je osnivanje međunarodne komisije najbolja stvar koja se može dogoditi i istakao da mu je drago da je to predlagala i aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

– Samo je pitanje je li to učinjeno ili ne. Ako se mi ne možemo dogovoriti kako da dođemo do istine, onda zašto ne napraviti međunarodne komisije koje će to napraviti za nas i u naše ime – kazao je Škoro.

Hrvatski mediji su u subotu prenijeli da na snimku koji je objavljen na Facebooku Škoro tokom jednog predizbornog skupa pristalicama poručuje da će “prekopati Jasenovac” i da se ne plaši da govori o ustaškom pozdravu “za dom spremni”, pod kojim se borio i njegov pradeda.

– Ako treba, prekopaćemo sve – poručio je Škoro prema onom što su prenijeli mediji u Hrvatskoj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79