‘Moju prijateljicu su poslali doma da čeka da beba u njoj umre!’

Voditeljica Ivana Paradžiković šokirala je svoje pratitelje na društvenim mrežama objavivši mučnu priču svoje trudne prijateljice koja je upravo doznala tužnu vijest, a onda se suočila s bizarnom situacijom u hrvatskom zdravstvu.

“Ovo je moja prijateljica. U šestom mjesecu trudnoće. 25 tjedana sreće, uzbuđenja i iščekivanja prekinuo je uobičajeni utorak, redovan pregled kod ginekologa. Mirelina beba ima tumor. Jako velik tumor. U otpusnom pismu piše maligan. Posljednja četiri tjedna toliko je uznapredovao da su bebine šanse da preživi…nikakve”, napisala je Paradžiković pored fotografije svoje prijateljice.

“Ako kojim slučajem preživi, bit će s teškim prirođenim thjelesnim ili duševnim manama. Tumor je u glavi, pritišće mu mali mozak. Veći praktički od njega samoga”, dodala je.

Takvu ranjenu i slomljenu s prognozom koju niti jedna majka ne može ni čuti ni prihvatiti poslali su doma da čeka da beba u njoj umre! Druga opcija koju joj je liječnica šapnula ispod glasa je neka idu u Sloveniju da joj tamo pomognu. Poput neke kriminalke. Da moli u drugoj državi da joj liječnici pomognu jer u njezinoj domovini ne mogu. Ne žele?”, zapitala se voditeljica.

“U Hrvatskoj je na snazi zakon iz 1978. Nejasan, nedorečen. Pitanje kojim se nitko neće baviti. Jedno od onih zbog kojih se gube glasovi, nestaje podrška. Ali, pitam se, je li taj netko koji odlučuje o tuđem životu, je li kada pogledao u oči trudnicu koja treba čekati mjesecima da joj dijete premine u trbuhu?!”, napisala je.

Pogledajte je. Iznutra je slomljena, a toliko je snažna i hrabra da je stala pred kameru. Željela je da vidite njezinu tugu i da se pitate koju će još država osuditi na ovakvu agoniju? Vašu suprugu, sestru ili možda kćer? Koja od nas je sljedeća?”, zaključila je, a komentari zgroženih pratitelja su počeli pljuštati.

“Ti doktori majke mi nisu normalni. Oni znači sada riskiraju i njen život, zbog čega? Zbog idiotarije. Zakon se treba mijenjati i to odmah”, napisala je jedna pratiteljica.

Paradžiković je svima poručila: “Sherajte, vičite skupa s nama”. Objavu su u rekordnom roku podijelile brojne poznate Hrvatice, među kojima i Nina Badrić te Nevena Rendeli, a neke su se pratiteljice javile sa svojim stravičnim iskustvima na istu temu.