Monolog Sebije Izetbegović: Svoje imenovanje uporedila sa proglašenjem Pape, kazala da prije nje nisu imali ni hirurškog konca, rukavica i dezinfekcionog sredstva (VIDEO)

Monolog Sebije Izetbegović: Svoje imenovanje uporedila sa proglašenjem Pape, kazala da prije nje nisu imali ni hirurškog konca, rukavica i dezinfekcionog sredstva (VIDEO)


Općinski odbor SDA Banovići sinoć je u saradnji sa Kantonalnom organizacijom SDA Tuzlanskog kantona organizirao tribinu o temi Uloga žene u politici Bosne i Hercegovine, piše portal Crna Hronika.

– Ovakav skup dokazuje da će biti velika borba da žene ispune sve kvote koje su im obećane, a naše je da ih podržavamo i ohrabrujemo u političkoj aktivnosti. Mi se možemo takmičiti sa muškracima u mnogo čemu. Imam osam saradnika, od toga je pet saradnica – izjavila je Sebija Izetbegović.

Nastup Sebije Izetbegović pretvorio se u presicu KCUS-a Sarajevo, gdje je direktorica Izetbegović govorila o rezultatima koje je ostvarila u prošlim godinama, ali i prošloj godini, u vremenu pandemije.

Sebija Izetbegović je svoju ulogu žene u politici uporedila sa odabirom Pape u Vatikanu, te pričala kako je vratila dugove KCUS-a, te da su svi direktori prije nje bili muškarci.

Direktorica je navela i kako su sa KCUS-a otišli pojedini ljekari, piše portal Crna-hronika.info, ali da je to bila njihova odluka, da niko nije otjeran, ali i da su pojedini dolazili na posao i nisu radili, došli su se samo obrijati i vratiti kući. Navela je i kako je na svim klinikama gotova sva nova oprema, ali i da je uvela zakonske procese u sve klinike.

U nastavku pogledajte govor Izetbegovićke:

 

PROF. DR. SEBIJA IZETBEGOVIĆ: U SDA treba da budu ljudi koji srcem pripadaju tome, a ko pripada srcem taj radi dobar posao.

Posted by Otpor.ba on Srijeda, 16. mart 2022.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija