MONSTRUM: SILUJE SVAKI PUT KAD IZAĐE IZ ZATVORA!

Muškarcu (49) koji služi zatvorsku kaznu od 10 godina zbog silovanja nepravomoćno je presuđeno da svojoj žrtvi mora isplatiti 150.000 kn s kamatama i 12.000 kuna sudskih troškova.

Dok služi zatvorsku kaznu od 10 godina u zatvoru u Lepoglavi, serijskom silovatelju (49) stigla je na naplatu i novčana kazna za posljednje kazneno djelo. Parnični postupak u kojem ga žrtva, danas 20-godišnja djevojka, tuži zbog povrede duševnog zdravlja, časti i dostojanstva on je ignorirao. Iako je bio uredno pozvan, na sud se nije odazvao.

Općinski sud u istočnom dijelu Hrvatske stoga je nepravomoćno presudio da svojoj žrtvi mora isplatiti 150.000 kuna s kamatama, ali i nadoknaditi joj 12.000 kuna sudskih troškova, javlja Jutarnji list. Riječ je o višestrukom silovatelju koji bi ponovio kazneno djelo svaki puta kad bi izašao iz zatvora.  Ima tri osuđujuće presude za silovanja (dvije maloljetnice i jedne punoljetne djevojke) i jedna za bludne radnje te jedna oslobađajuća presuda za pokušaj silovanja.

Pred kraj rata, u noći s 28. na 29. siječnja 1995., na jednom puteljku u Slavoniji silovao je 16-godišnju djevojku kojoj je ponudio prijevoz. Zbog toga je pravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora. S odsluženja kazne izašao je sredinom kolovoza 2001. da bi poslije samo 16 dana opet silovao i bludničio nad maloljetnicama, prvo u kolovozu pa potom i u listopadu, dok je incident u rujnu ostao na pokušaju.

Zbog niza tih seksualnih delikata 2002. godine je osuđen na 12 godina zatvora, a Vrhovni sud mu je tu kaznu povisio na 13 godina. Iz zatvora je izašao u jesen 2015., no nije dugo ostao miran jer je poslije samo četiri mjeseca ponovno silovao i za to je osuđen na deset godina zatvora, piše Jutarnji list.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments