Mora hitno na liječenje u Beograd: BiH se digla na noge, pronađen sanitet za bebu iz Zenice

Prvi problem u našoj zemlji, uzrokovan brojnim mjerama koje imaju za cilj sprječavanje širenja pandemije koronavirusa, zabilježen je u Zenici. Naime, sedmomjesečnoj bebi dijagnosticiran je tumor na mozgu, a zbog čega je potrebno hitno je prebaciti na kliniku u Beograd radi daljnjeg liječenja.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

Sa obzirom na to da vlada vanredno stanje, kako u našoj zemlji, tako i regionu, klinika u Beogradu kazala je roditeljima da mogu primiti bebu, ali ukoliko se beba doveze sanitetskim vozilom.

Nije trebalo mnogo vremena da se Zenica, pa i cijela država, digne na noge, kako bi se pokušalo pronaći vozilo. U rekordnom roku uspijevaju pronalazeći sanitetsko vozilo u Kaknju, a koje će sutra pokušati registrirati na jednu zeničku polikliniku. Nakon toga, beba bi se trebala transportirati u Srbiju, gdje će, svi su optimisti, dobiti tešku životnu bitku. Ranije je, saznajemo, djevojčica bila hospitalizirana na Odjelu za neurohirurgiju Kantonalne bolnice Zenica.

Slučaj iz Zenice samo je još jedan primjer da su Bosanci i Hercegovci itekako društveno odgovorni i humani, te da su spremni pomoći svojim sugrađanima u najtežim trenucima i kada sekunde nekome znače život. Uistinu, sve se može kad se male ruke slože prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79