Mora platiti 1.400 KM: Danijel Džafić dobio prekršajni nalog zbog protesta ugostitelja u martu

Danijel Džafić, sarajevski biznismen i predstavnik estradnih radnika u Kantonu Sarajevu za vrijeme martovskih protesta, obratio se redakciji portala Crna Hronika.

Džafić tvrdi da mu je nakon 3 mjeseca od održanih protesta uručen prekršajni nalog sa kaznom od 1.400 KM.

Podsjećamo, martovski protesti ugostitelja u Sarajevu su održani u nekoliko navrata, čime su željeli spriječiti uvođenje lockdowna i zabranu rada kafića i restorana.

Završen protest ugostitelja u Sarajevu: Blokirali cestu!

Portal Crna Hronika je u posjedu fotografije naloga koji je izdan 08.06.2021.

“Okrivljeni je navedenog dana u svojstvu fizičkog lica kao jedan od organizatora održao javni skup bez prijave sa početkom u 13:00 u ul. Maršala Tita kod Vječne vatre, gdje su se protestanti nakon okupljanja uputili prema Vladi KS. Dolaskom do zgrade Vlade KS okrivljeni nije osigurao javni red i mir na javnom skupu, te je u 14:00 pozvao okupljene protestante da izvrše blokadu saobraćaja. Svojim tijelom je zajedno sa okupljenim ometao normalno odvijanje saobraćaja u vremenu od 14:05 do 14:10.” – stoji u opisu prekršaja.

Izrevoltirani Džafić kaže da ga niko nije legitimisao, niti mu je uzeo podatke. “Samo su nasumično poslali prekršajni nalog kome oni misle da treba” – tvrdi sarajevski biznismen.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79