“Moramo platiti cijeli iznos od oko 60.000 KM, a ako se ne snađemo u ovih mjesec dana, kuća se oduzima”

Teške životne priče iz dana u dan rastužuju srca naših gledatelja. I baš kada pomislimo da smo u emisiji Ispuni mi želju čuli za neku zaista mučnu sudbinu, iznova nas potresu nove priče.

Ovaj put u izuzetno teškoj životnoj situaciji našla se porodica Humić, mnogi su nas kontaktirali u želji da im pomognu.

Naime, porodica Humić sa svoje dvije prekrasne djevojčice i trećim djetetom na putu uspjela je ostvariti svoj san i kupiti kuću.

Bili smo skoro deset godina podstanari, a kad smo se napokon oboje zaposlili, odlučili smo podići kredit i kupiti kuću – priča nam Elma Humić.

Usljed proglašenja pandemije koronavirusa muž ostaje bez posla i tu počinje rušenje snova, ali i njihovog života. Pošto nisu uplatili nekoliko rata kredita, banka donosi odluku o raskidu ugovora.

U međuvremenu oboje smo oboljeli od koronavirusa, nismo radili ni jedno ni drugo. Kada je suprug ostao bez posla nismo mogli da vraćamo rate kredita, pa smo kuću stavili pod hipoteku, a rata kredita nam je oko 358 KM. Sve što smo dobijali novca od mog bolovanja, trošili smo za hranu jer nismo imali od čega da živimo. Raskinut je ugovor sa bankom tako da sad moramo platiti cijeli iznos od oko 60.000 KM, a ako se ne snađemo u ovih mjesec dana, kuća se oduzima.

Upitala sam u banci da li možemo platiti ovih nekoliko rata koje nismo, pa da nastavimo plaćati, rekli su da ne može jer su poslali raskid ugovora. Znači, nismo pet rata platitli uzastopno i došlo je do raskida ugovora.

To znači da porodica s dvoje male djece i trećim koje se uskoro treba roditi mora platiti cijeli iznos kredita s kamatama, što iznosi 60.000 KM, ili napustiti kuću u roku mjesec.

Jučer su me pitali u banci da li imam gdje da stanujem. Kazala sam da nemam gdje i da mi nema ko pomoći. Ako se ne izmiri dug, banka će kuću dati na prodaju, a to je 60.000 KM za mjesec dana – priča nam kroz suze Elma koju smo sa dvoje maloljetne djece ugostili u emisiji Ispuni mi želju.

Također, u emisiji je ovoj porodici uručen i određeni novčani iznos, što bi mogao biti dobar početak jedne akcije pripupljanja novčanih sredstava, kao i školski pribor za mališane, te paketi sa osnovnim životnim namirnicama.

Vjerujte da noćima nismo zaspali, ni ja ni suprug. Presjedimo cijelu noć. Razmišljamo šta i kako dalje, nemamo izlaza da to otplatimo. Muž radi za dnevnicu, ali to je nedovoljno. Molim dobre ljude, radi moje djece, koliko god ko može da nam pomogne, značit će nam mnogo – kazala nam je Elma Humić.

Pozivamo sve dobre ljude, da svi zajedno ustanemo i jednoj porodici omogućimo da ne ostane na ulici i da krene u novi život.

Uplate se vrše direktno na račun banke:

Raiffeisen bank: 1610000000000011

Svrha: Uplata rate kredita Humic Jasmin za Humic Elma

Kontakt: Elma Humić, 062/776-352

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79