Morate u Crnu Goru? Cijena testa na koronu košta oko 200 KM

Građani Bosne i Hercegovine koji žele u Crnu Goru od danas moraju sa sobom imati potvrdu o negativnom testu na koronavirus. Mnogi će zbog toga odgoditi putovanje, ali oni koji ne žele mijenjati svoje planove morat će za testiranje izdvojiti oko 200 KM po osobi.

U Crnu Goru bh. građani ne mogu zbog Srbijanaca

Naime, ulazak u Crnu Goru od danas će biti moguć samo uz obavezni PCR test na COVID-19 akreditovane labaratorije iz Bosne i Hercegovine star maksimalno 48 sati

U našoj zemlji moguće je izvršiti komercijalno testiranje na koronavirus u tri grada, Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru.

U Sarajevu testiranje vrši Veterinarski fakultet, odnosno Laboratorija za molekularno-genetička i forenzička ispitivanja, a cijena testiranja sa uračunatim PDV-om iznosi 198,90 KM.

Sveučilišna klinička bolnica Mostar također je omogućila komercijalno testiranje osobama koje putuju u inozemstvo po cijeni od 215,20 KM.

Komercijalno testiranje na koronavirus u našoj zemlji obavlja i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske koje također za jedan test traži oko 200 KM prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79