Most u Halilovićima bit će obnovljen u augustu

Dio mosta u novogradskom naselju Halilovići obrušen je još u januaru. Zbog administrativnih problema dugo se čekalo na početak sanacije, koja je počela tek tri i po mjeseca nakon oštećenja.

Radovi su trenutno u toku, a, kako kaže direktor Direkcije za puteve KS Selmir Kovač, sve bi trebalo biti završeno početkom avgusta.

“Većina radova je završena. Most ćemo proširiti kako bismo napravili dvije pješačke staze, što prije nije postojalo. U međuvremenu smo promijenili projekt zbog toga što je dio mosta napravljen od gline, koju smo morali zamijeniti, a da pritom sačuvamo originalni izgled. To nam je oduzelo vremena. Radnici su na terenu svaki dan, pa i nedjeljom”, kazao nam je Kovač.

Ističe i da se smanjio broj problema s nesavjesnim vozačima koji su, uprkos radovima, automobilima pokušavali prijeći most.

Za ovaj projekt Direkcija za puteve KS i Ministarstvo saobraćaja KS izdvojili su 180.000 KM, a izvođač radova je preduzeće “Euro-Asfalt”. Zbog neočekivane izmjene projekta i nevremena u maju koje je radnicima otežavalo posao, prvobitni rok je probijen.

Završetak radova i otvaranje saobraćaja preko mosta očekuje se do početka avgusta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79