Mostar: Građani riješili problem divljeg parkiranja

Divlje i nekulturno parkiranje svakodnevica je u Mostaru. Vozači često parkiraju na zelene površine, trotoare, pješačke prijelaze, a nerijetko jedno vozilo zna zauzeti i po nekoliko parkirnih mjesta.

U Zagrebačkoj ulici u Mostaru građani su sami uzeli stvar u svoje ruke i odlučili se pobrinuti za problem parkiranja. Naime tri poduzetnika zajedno sa stanarima susjednih zgrada organizirali, postavili betonske kocke koje su teške oko 100 kilograma svaka i zone ulaza/izlaza iz kvarta kao i parkiranje na trotoar su riješeni na zadovoljstvo onih koji žive ili posluju u ovom kvartu.

“Kocke su se uklopile , između njih je dovoljno prostora za slobodan prolaz, a oni koji su parkirali “na minut” to sada rade na nekom drugom mjestu ! Dobro rješenje za one koji su nam se javili s upitom o ovom problemu koji muči građane Mostara, jer na policiju se u ovom segmentu definitivno ne može računati”, poručili su aktivisti grupe Žućo BiH za Hercegovina.info.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79