Mostar pogodilo nevrijeme, pogledajte snimak

Mostar gdje je danas u 11 sati zabilježena temperatura od 32 stepena, živa na termometru naglo se spustila nakon što je „srce“ Hercegovine pogodilo nevrijeme.

Uz jak pljusak padao je i grad koji je iznenadio sve s obzirom da nisu očekivali da tako naglo dođe do promjene vremena.

Inače, prije podne u Bosni i Hercegovini je bilo pretežno vedro, piše Hayat.

Temperature zraka u 11 sati: Bjelašnica 15; Drvar 23; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Ivan-sedlo, Prijedor, Sanski Most 24; Sokolac 25; Grude, Livno, Tuzla, Zvornik 26; Neum 27; Bugojno, Trebinje 28; Sarajevo 29; Zenica 30; Široki Brijeg 31; Mostar 32.

Do kraja dana će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne i u večernjim satima porast naoblake u Bosni što može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu.

Vjetar slab do umjeren u sjevernim i zapadnim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Dnevna temperatura 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79