Mostar: Preostaje samo čekati da Neretva tijelo Kineza izbaci na površinu

 

Tijelo državljana Kine koji je 31. januara u Mostaru skočio sa Starog mosta u Neretvu i nije isplivao, još nije pronađeno, a zbog velikog vremenskog perioda se intenzitet potrage smanjio i samo se čeka da rijeka tijelo izbaci na površinu.

 

Predsjednik Saveza gorskih službi spašavanja Bosne i Hercegovine Bruno Grgić za naš portal tvrdi da se od potrage nije odustalo, ali da je intenzitet smanjen jer nakon 42 dana. Kako je objasnio, preostaje samo čekati da Neretva tijelo izbaci na površinu.

“Nezahvalno je predviđati kad se to može dogoditi jer utječe jako mnogo faktora na taj proces. Ne treba zaboraviti da je Neretva hladna tekuća rijeka, koja je specifična i puna sedre, virova i šupljina koje mogu zadržati tijelo danima”, rekao je Grgić za Klix.ba.

 

Ne treba zaboraviti činjenicu da neka tijela nikad ne budu pronađena, ali ni to da je bilo slučajeva kada su se tijela utopljenih osoba u tekućim rijekama pronađena nakon više godina.

 

Podsjetimo da je iz Neretve na području Konjica prošle sedmice izvađeno tijelo nepoznate osobe za koju se sumnja da je nestala 2021. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79