Mostar: Stari most u bojama zastave Turske

Mostar: Stari most u bojama zastave Turske


Najznačajniji spomenik materijalne kulture u ovom gradu i Bosni i Hercegovini – Stari most, u čast velikog jubileja večeras je osvijetljen zastavom Republike Turske, javlja Anadolija.

Organizator je Konzulat Republike Turske u Mostaru. Također, sutra će u Centru za kulturu ovim povodom biti organiziran svečani prijem konzula Yasara Erguna.

Očekuje se veliki broj uglednih gostiju iz Mostara i Hercegovine.

Nacionalni praznik Dan Republike u Turkiye se obilježava 29. oktobra u znak sjećanja na proglašenje 1923. godine. Republiku je proglasio Mustafa Kemal Ataturk, kojeg je Velika narodna skupština te zemlje potom izabrala za prvog predsjednika savremene Turske.

TCG Anadolu, turski najveći brod domaće proizvodnje, prošao je u nedjelju kroz Istanbulski moreuz sa 100 ratnih brodova u povodu obilježavanja 100. godišnjice, a prolazak turske mornarice kroz Istanbulski moreuz, koji je najveća službena parada u historiji zemlje, pratio je i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija