Mostarci ponovo protestiraju, podnesene krivične prijave protiv odgovornih

Dva dana od policijske deblokade deponije ”Uborak” mještani okupljeni oko Građanske inicijative “Jer nas se tiče” danas su se u 11 sati okupili ispred Gradske vijećnice u Mostaru, gdje mirno protestiraju.

Gepostet von Fudo Hujdur am Mittwoch, 11. Dezember 2019

Protest je otpočeo uoči sastanka predstavnika Grada Mostara, kantonalnih vlasti s predstavnicima Inicijative, a radi iznalaženja rješenja problema deponije ”Uborak”. Mještani, podsjetimo, već mjesecima traže zatvaranje deponije, njenu sanaciju i izmještanje na drugu lokaciju.

Gepostet von Fudo Hujdur am Mittwoch, 11. Dezember 2019

U prošlu srijedu, 4. decembra, nakon što je JP ”Deponija” istekla okolišna dozvola, mještani su blokirali ”Uborak”, a nakon pet dana rastjerani su nasilu policijskom intervencijom.

Gepostet von Fudo Hujdur am Mittwoch, 11. Dezember 2019

U izjavi za novinare uoči sastanka predstavnici Inicijative su naveli da je akcija policije bila nelegalna i nezakonita, što su im, kazali su, potvrdili pravni stručnjaci. Protiv svih odgovornih u MUP-u HNK podnijeli su krivične prijave, prenosi Avaz.

Protesti u Mostaru uoči sastanka o rješavanju problema deponije Uborak

Protest je otpočeo uoči sastanka predstavnika Grada Mostara, kantonalnih vlasti sa predstavnicima Inicijative a radi iznalaženja rješenja problema deponije Uborak. Mještani podsjetimo već mjesecima traže zatvaranje deponije, njenu sanaciju i izmještanje na drugu lokaciju.

Gepostet von Dnevni avaz am Mittwoch, 11. Dezember 2019

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79