Mostarci željni promjena, ali je važnija kafa na suncu

U najvećem gradu na Neretvi, uprkos sunčanom vremenu i ugodnoj temperaturi od 21 stepena, koliko je prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) izmjereno u podne, izlaznost građana na biračka mjesta do sada nije na zavidnom nivou.

Vjerovatno će Mostarci masovnije na birališta u poslijepodnevnim satima, jer su brojni odlučili ugodan dan iskoristiti u šetnji ili uživanju u omiljenom napitku-kafi u baštama ugostiteljskih objekata.

Podsjetimo, prema podacima Gradske izborne komisije (GIK) od 110.045 građana s biračkog popisa do 11 sati je glasalo njih 13.951

Među njima je bila i Šejma Kasumović, koja prvi put izlazi na izbore. Nedavno je, kaže nam, postala punoljetna, a želja joj je da se situacija u državi promijeni nabolje.

– Iskreno, nisam sigurna hoće li se dogoditi neka pozitivna promjena. Upisala sam fakultet i, zaista, željela bih ovdje nastaviti školovanje i svoj život, ali nisam sigurna, koliko u ovoj situaciji ima budućnosti i perspektive za nas mlade – iskrena je ona

Na biralište je stigla i Amna Humačkić, koja nam je kazala kako očekuje da će građani, prije svega, izvršiti svoju dužnost.

– Prije nekoliko dana sam , slučajno, na ulici čula jednu gospođu koja nije glasala od rata. Mislim da to nije uredu. Potrebno je da svi izađemo i izaberemo, a nadam se da će bolji pobijediti i da će, zaista, doći do nekih promjena – kazala je.

Slično nam je kazala i Lana Šator, koja je iskoristila svoje pravo glasa.

– Stvarno očekujem da se ljudi malo opamete, da izađu na birališta, jer u suprotnom, male su šanse za neku promjenu. A, krajnje je vrijeme da se stvari u ovoj državi počnu mijenjati nabolje – navela je Šator piše Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79