Mostarske mame šetnjom i šutnjom poslale jasnu poruku institucijama

Organizatori prosvjedne šetnje nisu htjeli davati izjave za medije, pa je tako šutnjom i šetnjom poslana poruka institucijama od kojih se očekuje da, kako se navodi u ranijim objavama, da rade posao za koji su zaduženi

Nekoliko stotina osoba sudjelovalo je u subotu na mirnoj šetnji u Mostaru kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo radom pravosudnih institucija.

Šetnja je organizirana preko društvenih mreža u znak podrške jednoj majci i njenoj djeci.

U prosvjednoj šetnji učestvovale su uglavnom majke koje su se okupile na Španskom trgu odakle su krenule prema Centru za socijalni rad.

– Iako je šetnja u znak podrške krenula iz grupe Mostarske mame, pozivamo mame, tate, bake, djedove, djecu, sve ljude koji smatraju da institucije treba opomenuti da ispravno rade svoj posao, zaštite djecu, jer nam je to u ovom slučaju jedini i najveći prioritet! Danas to nisu naša djeca a sutra? – navedeno je u pozivu.

Organizatori prosvjedne šetnje nisu htjeli davati izjave za medije, pa je tako šutnjom i šetnjom poslana poruka institucijama od kojih se očekuje da , kako se navodi u ranijim objavama, da rade posao za koji su zaduženi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79