Mostarski policajci saslušani u FUP-u: Prijeti im 5 godina iza rešetaka!

Pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Armin Vrače i Jusuf Penava, koji su 10. aprila snimljeni kako udaraju mladića u Franjevačkoj ulici u Mostaru, saslušani su u Federalnoj upravi policije.

I pripadajuće kantonalno Tužilaštvo HNK-a formiralo je predmet povodom navedenog slučaja, piše portal Bljesak.info. Postupajući tužilac Spomenko Jukić je kazao kako još nije dobio izvještaj od Federalne uprave policije, ali da očekuje brzo.
”Još nisam dobio izvještaj, prikupljaju se još neki podaci, ali bit će brzo”, kazao je Jukić te potvrdio da će policajci biti saslušani u Tužilaštvu HNK-a po primitku izvještaja i pokretanja naloga za provođenje istrage.

Šta se dešavalo prije incidenta u Mostaru? Kamere “Slučajeva X” bile na licu mjesta, imaju snimak

Inače, policajcima se na teret stavlja krivično djelo “Zlostavljanje u službi” po članu 182. krivičnog zakona Federacije BiH zbog čega mogu dobiti i pet godina zatvora.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79