Mostarski zatvor traži stručnu osobu za promociju, iz uprave odgovaraju i zašto

Mostarski zatvor traži stručnu osobu za promociju, iz uprave odgovaraju i zašto


Mostarskom zatvoru potrebna je stručna osoba za marketing i promociju, prema oglasu koji je za radno mjesto državnog službenika objavila Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine.

U konkursu se navodi da Uprava Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa Mostar zapošljava osobu na radno mjesto stručnog saradnika za komercijalne poslove u Sektoru za finansijsko-računovodstvene, planske i komercijalne poslove, te da će osnovna neto plaća biti 1.285,26 KM.

Novozaposlena osoba će radit poslove marketinga i promocije proizvoda iz asortimana privredne jedinice i vršiti stručnu obradu sistemskih rješenja.

Također će istraživati tržište s aspekta prodaje i proizvodnih mogućnosti privredne jedinice, te će vršiti praćenje i istraživanje tržišta i pojava, te vrši izradu potrebne dokumentacije i drugih materijala o tim pojavama i promjenama.

Vršit će i izradu analitičkih, informativnih i drugih materijala u okviru propisane metodologije, kao što su tipski izvještaji, redovne ili periodične informacije i slični poslovi, ali će vrši i sve druge poslove koje odredi neposredni rukovodilac.

Kandidat za navedenu poziciju pored općih uslova u konkursu mora imati diplomu pravne ili upravne struke ili ekonomski fakultet ili drugi fakultet društvenog smjera i najmanje jednu godinu radnog staža u struci nakon stečene visoke stručne spreme, te poznavati rad na računalu.

Konkurs je otvoren do 4. avgusta, a svi koji ispunjavaju uslove mogu se prijaviti putem Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine.

Na upit portala Klix.ba zbog čega treba jednom zatvoru stručna osoba za marketing i promociju iz Uprava Kazneno – popravnog zavoda poluotvorenog tipa Mostar su pojasnili kako je radno mjesto pogrešno definisano u konkursu, jer Agencija za državnu službu ne poznaje sistematizaciju radnih mjesta u zatvoru.

“Ne radi se o klasičnom marketingu, niti klasičnoj promociji zatvora, nego o saradnji sa ostalim zatvorima u FBiH. Osoba neće raditi klasične komercijalne polove, nego poslove specifične za rad privrednih jedinica u KPZ-u, što se nažalost ne može definisati u sadašnjem zakonu o zapošljavanju u državnoj službi koje inače Agenciha provodi“, pojasnili su iz KPZ-a Mostar za Klix.

Također su kazali kako im je žao ako je u javnosti došlo do pogrešne percepcije vezane za ovo radno mjesto.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija