Motaz Azaiza: Dolazim u Bosnu i Hercegovinu, predstavljat ću Gazu

Motaz Azaiza: Dolazim u Bosnu i Hercegovinu, predstavljat ću Gazu


Poznati palestinski novinar i fotograf Motaz Azaiza dolazi u Sarajevo 10. jula na događaju From the Balkans to Gaza – a critical examination of genocide (Od Balkana do Gaze – kritičko ispitivanje genocida).

Događaj će se održati u Narodnom pozorištu, 10. jula od 17 do 19 sati.

Ovu vijest objavio je i Motaz Azaiza na svom Instagram profilu.

“Predstavljat ću Gazu”, napisao je Motaz uz lokaciju Bosne i Hercegovine.

Na navedem događaju će prisustvovati i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, katarska ministrica Lolwah Al-Khater, predsjednica Slovenije Nataša Pirc Musar, glavni urednik na Middle East Eyea David Hearst i aktivista Refik Hodžić, potvrđeno je za Radiosarajevo.

Podsjetimo, otkako je počelo razaranje Gaze 7. oktobra 2023., hrabri palestinski novinar Motaz Azaiza svakodnevno je na društvenim mrežama objavljivao šta se događa u tom varšavskom getu našeg vremena. Potom je u januaru ove godine objavio da je morao biti evakuisan…

“Napustio sam Gazu slomljenog srca i očiju punih suza. Nije bilo druge opcije nakon 108 dana kontinuiranog masakra nad nama.

Vrijeme je da se preselim negdje drugo kako bih mogao raditi više i molim se da budem razlog zaustavljanja ovog rata i pomognem ponovnoj obnovi Gaze. Stigao sam u Katar. Hvala vam”, napisao je tada Azaiza na mreži X (bivši Twitter).

Azaiza boravi u Dohi, koja mu je sada mjesto prebivališta.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija