Motiv ubistva ljubavna afera ubijenog Krše i Sarajkićeve partnerice?

Nihad Sarajkić (1992. godište) je sa 16 metaka ubio Anela Kršu (1985. godište) jučer na Vilsonovom šetalištu, a kako Klix.ba nezvanično saznaje, krvavom sukobu je mogla kumovati i navodna ljubavna afera Krše i Sarajkićeve supruge.

Preliminarni rezultati istrage govore da je Kršo navodno bio u ljubavnoj vezi sa Sarajkićevom partnericom i da je taj odnos bio povod sukoba. Uprkos Sarajkićevim pokušajima da zaustavi taj odnos, veza je nastavljena, a Kršo je upućivao prijetnje.

Kršo je, kako saznajemo, posljednji put bio u zatvoru zbog krivičnog djela nasilje u porodici. Krajem marta ove godine uhapšen je u Konjicu, po potjernici sarajevske policije. U trenutku hapšenja bio je naoružan, a u pretresu stana pronađeno je još jedno vatreno oružje bez dozvole.

Mjesec ranije, u februaru, podnesena je još jedna krivična prijava protiv njega. U policijskim dosjeima su poznate i njegove pucnjave po Sarajevu piše Klix.

No, očito da je Sarajkić odlučio uzeti stvari u svoje ruke i nažalost sve riješiti ubistvom. Sve je isplanirao na način da je pozvao Kršu u kafić koji se nalazi na Kovačićima gdje su skupa sjedili jučer poslijepodne da bi potom, kada su završili razgovor, krenuo za njim i ispalio 16 metaka iz pištolja.

Sarajkić je zatim sam pozvao policiju, rekao šta je učinio i sačekao ih na mjestu ubistva te priznao krivično djelo. Sarajkić nije bio poznat policiji kao osoba sklona vršenju prekršaja i krivičnih djela.

Tužitelj Tužilaštva KS je naredio obdukciju koja će pokazati koliko je metaka pogodilo ubijenog. Sarajkić je trenutno na kriminalističkoj obradi u prostorijama MUP-a KS, a tokom dana bit će predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79