Motociklista kokain krio u kinder jajetu

Policija je prilikom pretresa motocikliste A. G. (30) iz Bosanskog Broda pronašla manju količinu kokaina, koji je držao u kutiji kinder jajeta, dok su 34 grama marihuane pronašli kod dvije osobe koje su bile na poligonu dobojske osnovne škole.

A. G. je policija zasutavila u nedjelju u ulici Jovana Raškovica u općini Bosanski Brod, a u okviru akcije “Plantaža 21” koja je usmjerena na suzbijanje narkotika.

U Policijskoj upravi Doboj rekli su da su kod osumnjičenog pronašli kutiju kinder jajeta u kojoj se nalazilo 3,8 grama bijele materije koja podsjeća na kokain.

– A. G. je izjavio da drogu koristi za ličnu upotrebu čime je počinio prekršaj iz Zakona o proizvodnji opojnih droga Republike Srpske – kazali su u PU Doboj.

U okviru iste akcije policija je u subotu u dvorištu osnovne škole uhapsila S. M. (21) i K. K. (29) iz ovog grada nakon što su kod njih pronašli oko 34 grama marihuane.

– Kod S. M. pronađena je plastična vrećica sa oko 20 grama marihuane i metalna drobilica, dok je kod K. K. pronadena vrećica sa oko pet grama marihuane i kutija od cigareta u kojoj se nalazila osušena biljna materija koja asocira na marihuanu težine oko devet grama – rekli su u PU Doboj.

Osim pomenutih aktivnosti na osnovu naređenja Osnovnog suda u Doboju pretresena je kuća i drugi objekti koje koristi S. M. gdje su pronašli 29 sjemenski indijske konoplje piše Avaz.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79