Motociklom udario u zemljišno proširenje pored ceste, teško povrijeđena suvozačica

Povrijeđena suvozačica je nakon ukazivanja ljekarske pomoći na mjestu događaja prebačena na daljnje liječenje u bolnicu u Foči.

U saobraćajnoj nesreći koja se jučer dogodila na magistralnom putu Foča – Sarajevo, teško je povrijeđena jedna osoba.

Do nesreće je došlo oko 13.10 sati u mjestu Kuta, na području općine Foča, kada je vozač M. K. (50) iz Poljske izgubio kontrolu nad motociklom “honda” usljed neprilagođene brzine uvjetima puta, te udario u zemljišno proširenje pored ceste.

Tom prilikom teško je povrijeđena suvozačica M. P. (32) iz Poljske. Ona je nakon ukazivanja ljekarske pomoći na mjestu događaja prebačena na daljnje liječenje u bolnicu u Foči.

– Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice Foča, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja ove saobraćajne nesreće – navodi se u saopćenju Policijske uprave Foča prenosi Faktor.

Policiji u Sarajevu od danas možete slati i Viber poruke

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79