Može li BiH postati nova Švicarska: Široki Brijeg postaje dolina milionera

Široki Brijeg danas ima više trideset hiljada stanovnika i nalazi se među razvijenijim lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Široki Brijeg, poznat kao jedan od najbogatijih gradova u Bosni i Hercegovini, ističe se kao centar gdje je koncentrisana većina bogatstva. Prema podacima portala BiznisInfo.ba, ovaj grad obiluje uspješnim kompanijama čiji su godišnji prihodi u 2023. godini bili impresivni.

U Širokom Brijegu posluje čak 129 kompanija čiji su godišnji prihodi premašili milion KM. No, ono što izdvaja ovaj grad je činjenica da čak 6 kompanija ostvaruje prihode veće od 100 miliona maraka.

Da bi se stvorio kontekst, uporedimo ovo sa sličnim gradom poput Tešnja. Tešanj, koji se često navodi kao primjer malog, ali veoma razvijenog mjesta, prošle godine je imao 146 kompanija sa prihodima od preko milion KM, ali samo četiri kompanije s prihodima od preko 100 miliona.

Ukupno gledano, Tešanj ima više kompanija sa prihodima od preko milion KM, dok Široki Brijeg prednjači u broju kompanija sa prihodima od preko 100 miliona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79