Može li Milorad Dodik zaista završiti u zatvoru?

“Da li je u redu da jedan stranac kaže da onaj ko ne poštuje njega, treba da ide u zatvor”, zapitao se jutros u objavi na Instagramu Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i vladajuće stranke u manjem bosanskohercegovačkom entitetu, SNSD-a.

Uz druge znakove koji to sugeriraju, potvrdio je time Dodik, kojem se inače “tepa” da je najmoćniji političar u BiH, ono što je doskora izgledalo nemoguće – šef RS-a zaista strahuje da bi mogao završiti iza rešetaka!

“Homogenizacija naroda”
Nedavna najava “homogenizacija naroda u RS”, donošenje izmjena krivičnog zakona kojim je kleveta kriminalizirana, pa sve do posljednjeg protesta na međuentitetkoj liniji govore samo jedno – nervoza je na vrhuncu, jer je Vladimir Putin suviše daleko da bi pomogao “jaranu” u nevolji, a Aleksandar Vučić ipak ima previše briga na svom terenu da bi gledao šta se dešava u komšiluku, makar ga vezale i “specijalne veze”.

Pored ovih, ne baš uspješnih, “dešavanja naroda” i sličnih “spontanih” skupova podrške, angažirao se Dodik na pravnom planu.

Tako je povjerenje da ga brani dobio advokat ratnog zločinca Radovana Karadžića, Goran Petronijević, koji je sebi dao zadatak da formira “advokatski savjet za odbranu Dodika”.

“Advokati čekaju u redu”
On kaže da se javilo 130 advokata iz 15 država koji su spremni da rade na odbrani Dodika od optužnice koja ga tereti za nepoštivanje odluka visokog predstavnika.

Zbog toga Dodiku prijeti višegodišnja zatvorska kazna, ali i zabrana političkog djelovanja, u slučaju da bude osuđen. Naravno, ako Sud BiH potvrdi optužnicu i zakaže suđenje.

Čak i da je ova šarada sa Petronijevićem samo propagandni trik, sama potreba da je uopće organizuje, jasan je znak da Dodiku nije svejedno.

Dolaze li svi računi na naplatu?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79