Možete li se razboljeti od novca?

Novac doslovno neprestano ide iz ruke u ruku zbog čega se na njemu skuplja mnogo bakterija. I premda ih je većina bezopasna, nakon baratanja novčanicama ruke ipak treba dobro oprati.

Bakterije na novčanicama i kovanicama slične su onima na kvakama u javnim zahodima ili držačima u javnom prijevozu. No liječnici kažu da se samo mala količina njih zalijepi za prste. Bakterije koje uđu u organizam kroz pukotine na koži ili gutanjem, mogu, primjerice izazvati infekcije u ljudi s oslabljenim imunosnim sustavom.

Posebna pažnja potrebna je pri rukovanju hranom. Ako dotaknete novčanicu punu bakterija i nakon toga mljeveno meso, bakterije se u mesu mogu razmnožiti. Zato je važno ruke prati tridesetak sekundi prije obrade hrane i nakon toga. Suprotno popularnom vjerovanju bakar s kovanica nema antibakterijski učinak. On može spriječiti razmnožavanje nekih bakterija, ali ih ne može uništiti, prenosi Hina.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79