Mračne prognoze Bil Gejtsa: Svijet mora godinama živjeti sa epidemiološkim mjerama

Bil Gejts (Bill Gates) dao je prognozu kad bi nam se životi mogli vratiti u normalu od pandemije novog koronavirusa. Prema njegovim riječima, ništa manje od potpunog uništenja tog virusa neće značiti povratak u normalu.

– Jedini način da se u potpunosti vratimo u normalu je da imamo, možda ne prvu generaciju vakcina, nego superučinkovitu vakcinu koje će uzimati puno ljudi te da bolest globalno eliminiramo – rekao je Bil Gejts u intervjuu za NBC.

Tek tad napokon možemo rješavati probleme koji su nastali tokom pandemije, u obrazovanju i mentalnom zdravlju te početi povratak na staro na pozitivan način, dodao je Gejts.

Svijet bi, prema njegovoj prognozi, trebao godinama živjeti pod epidemiološkim mjerama poput socijalnog distanciranja i drugih ograničenja.

Novo Gejtsovo predviđanje je zapravo tmurnije od onog koje je dao u septembru, kad je rekao da bi se uz napredak vakcine život mogao vratiti u normalu do ljeta 2021. godine.

Nije štedio kritike na račun načina na koji Sjedinjene Američke Države rješavaju problem epidemije te mjere koje se provode u njegovoj zemlji nazvao jednim od najgorih u svijetu.

Kao jedinu donekle pozitivnu stvar smatra agresivne napore Trampove (Trump) administracije prema razvoju vakcine.

Testiranje na COVID-19 u SADu isto tako je nazvao najgorim u svijetu u smislu ko ima pristup testiranju na tu bolest.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79