Mrtve životinje izazvale paniku u BiH: Fotografije objavljenje na Facebook-u

Stanovnici mjesnih zajednica Graci i Podbrdo u općini Mrkonjić Grad apeliraju i mole nadležne da spriječe ekološku katastrofu koja se događa na Podraškom polju. Naime, leševi krava na Podraškom polju izazvali su paniku lokalnog stanovništva, koje strahuje da životinje nisu bolovale od zaraznih bolesti.

Leševi krava nisu uklonjeni: Inspektor tvrdi da su umrle od iscrpljenosti i malaksalosti

Nažalost situacija je ovakva već mjesec dana, a građani ponovno upućuju apel. “Pozivamo načelnika i apelujemo na sve nadležne službe Općine Mrkonjić Grad da preduzmu sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i spriječe ovu ekološku katastrofu.

Krajnje je nezamislivo i protivno svim načelima uzgoja stoke ovakvo ophođenje prema životinjama, te pored tog i ugrožavanje ljudskih života stanovništva ove dvije mjesne zajednice, znajući da se na ovim parcelama uzgajaju žitarice i prehrana za stanovništvo i stoku.

Pored pošasti pandemije COVID-19, na ovaj način ćemo se još više zatrovati i izazvati razna oboljenja, ukoliko se nastavi ova praksa ostavljanja uginulih životinja da truhnu na pašnjacima”, ističu iz Udruženja građana “Paradinjak i Gradina” Graci, Mrkonjić Grad.

“Također, posebno apelujemona članove savjeta ovih mjesnih zajednica, kao i odbornike SO Mrkonjić Grad iz MZ Graci i Podbrdo aktuelnog saziva, da opravdaju svoje postojanje i rad, te da preduzmu neke aktivnosti na sprečavanju ovog zla, a ne samo da budu uz svoj narod u periodu izbornih procesa”, navodi se u objavi na Facebook stranici ovog udruženja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79