Mtel se oglasio nakon pada vrijednosti: BH Telecom je zabilježio 16 miliona manji rezultat neko mi

Iz kompanije M:tel danas su saopštili da su poslovni rezultati koje je kompanija zabilježila u prvih šest mjeseci ove godine “iznenađujuće dobri”, s obzirom na ukupnu ekonomsku situaciju.

“Uprkos predviđanjima da će ova godina biti katastrofalna za cijelu svjetsku privredu, čini mi se da se jedino m:tel opire opštoj ekonomskoj krizi. Dokaz tome jeste činjenica da je prvih šest mjeseci završio sa dobiti većom od prošle godine i sa prihodima većim od prošle godine”, kazala je Jelena Trivan, generalna direktorica kompanije.

Ona je naročito istakla da su ulaganja u infrastrukturu koja su bila ogromna dala svoj rezultat i da u ovom trenutku m:tel ima 1.700.000 korisnika, te da taj broj raste čak i u trenutku kada je evidentan veliki odliv stanovništva s ovih prostora.

“Želeći da našim građanima približim navedene podatke, reći ću da je BH Telekom, koji je veća kompanija i ima veći broj stanovnika na području koje pokriva, u prvih šest mjeseci ove godine zabilježio za 16 miliona manji rezultat nego m:tel. Naša EBITDA je rekordno velika, 49 posto, a godinu završavamo sa većom dobiti nego što smo imali prošle godine. Sve ovo govori o tome da je u ovom trenutku m:tel možda najstabilnija kompanija u BiH”, naglasila je Jelena Trivan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79