Muamer Zukorlić bit će potpredsjednik Skupštine Srbije

Jedan od potpredsjednika u novom sazivu Skupštine Srbije bit će Muamer Zukorlić, lider Stranke pravde i pomirenja.

Ovu informaciju za b92 je potvrdio i sam Zukorlić.

Skupština Srbije danas nastavlja konstitutivnu sjednicu na čijem dnevnom redu je izbor predsjednika parlamenta.

Također, bit će izabrani i potpredsjednik i generalni sekretar, kao i radna tijela. Poslanicima su na sjednici 3. augusta potvrđeni mandati, a izborom skupštinskog rukovodstva se zaokružuje proces formiranja parlamenta, tako da se stvaraju uslovi i za izbor nove Vlade Srbije koju će pored SNS-a činiti SPS, SPAS, ali i stranke manjina.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio da će predsjednik SP-a Ivica Dačić biti predsjednik Narodne skupštine Srbije.

Ono što slijedi poslije konstitutivne sjednice parlamenta jesu izmjene zakona o vladi i ministarstvima, s obzirom na to da je najavljeno osnivanje dva nova ministarstva, a potom će na posebnoj sjednici mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić poslanicima iznijeti svoj ekspoze i prijedlog sastava svog kabineta. Glasanje o prijedlozima zakona o vladi i ministarstvima se očekuje u ponedjeljak, a ekspoze mandatarke planiran je za srijedu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79