Muamera Rapić hitno treba našu pomoć

Djevojka Muamera Rapić iz Kamenska općina Olovo rođena je u ratnoj bolnici u Olovu 1995 godine. Od svoje 14 godine bori se sa rakom limfni čvorova. Njeno liječenje od 2010. godine odvija se na Klinici za hematologiju u Sarajevu gdje joj je dijagnosticirano teško maligno oboljenje Hodgkin Lymphoma.

Nakon prvog poboljšanja 2012. godine ponovo je u bolnici i od tada pa do danas, sa povremenim poboljšanjima, pod stalnom je terapijom i ljekarskim nadzorom. Ova hrabra djevojka od najranije mladosti hrabro se bori sa svime što nosi ova opaka bolest.

Najteže stanje

Kako bi sestri vratio nadu u život njen brat Kenan je 2016.godine bio je dobrovoljni donor koštane srži na klinici u Turskoj kada je sve prošlo uspješno. Nažalost prije nekoliko mjeseci bolest se ponovo vratila. Posljednje informacije o liječenju kažu da je ovo do sada najteže stanje i najlošiji nalaz i nakon osam ciklusa hemoterapija koje je primila.

Muamera je posljednjih dana u sve težem zdravstvenom stanju, a ovisna je i o transfuziji krvi.Kako su doktori rekli nada za njeno izliječenje postoji a to je novi lijek Brentuximab vedotin.

Ovaj lijek se nažalost ne nalazi na listi lijekova Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, prema Odluci o listi lijekova Fonda solidarnosti FBiH.

Kako je lijek veoma skup Muamerina porodica nije u mogućnosti da ga kupi pa se ovom prilikom obraća svim dobrim ljudima da im pomognu kao i mnogo puta do sada.

Ciklus terapija
Prema još uvijek nezvaničnim informacija za jedan ciklus terapija potrebano je oko 4.000 hiljade KM. Informaciju o tome koliko je ciklusa liječenja potrebno i tačan predračun za lijek bit će poznata naknadno.

Pored skupe terapije koju bi trebala započeti što prije potrebna je posebna i ishrana za podizanje imuniteta.

Novac možete uplatiti na račun u Uni Credit banki.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79