Muftija goraždanski: “Postoji velika količina naoružanja koja se ovdje koristi”

U Foči je došlo do oštećenja džamije Aladža, a kako vjeruje muftija goraždanski Remzija, dio kamena se sa munare obrušio usljed pucnjave na džamiju.

Ponovo napadnuta Aladža džamija u Foči, pucali po munari

Imam i jedan od džematlija povratnika su čuli pucnjeve preksinoć, a slučaj je prijavljen jučer nakon što su primijetili da se obrušio dio munare. Policija je izašla na mjesto događaja i vrši uviđaj nakon čega bi trebalo biti ustanovljeno kako je nastalo oštećenje.

“Postoji velika vjerovatnoća da se desila pucnjava, a da je gađana munara”, rekao je muftija goraždanski Remzija te dodao: “Tužni smo zbog toga, na dva načina jer je ovaj grad nakon izgradnje Aladža džamije prihvatio tu džamiju svojom. Nismo imali incidenata, ali očigledno da postoje ljudi koji ne mogu da prihvate tu ljepotu”, kaže on.

Druga stvar koja je problematična muftiji Remziji je to što se ne poštuje zakon kod nošenja i korištenja naoružanja.

“Ono što usložnjava situaciju je to što postoji velika količina naoružanja koja se ovdje koristi, a zakonom je zabranjeno. Zakon ne dozvoljava nošenje oružja, pogotovo velikog kalibra, a ovo nije moglo napraviti nešto malešno nego je moralo biti veće i morao je biti neko ko zna kako se puca”, rekao je on.

Muftija se zahvalio nadležnima na reakciji i izrazio nadu da će istraga pokazati šta se desilo prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79