Muhabet sa Razom: ,,Da li ste ikada čuli vrisak silovane žene koji se čuo do neba?”

Muhabet sa Razom je popularna Facebook stranica gdje možete naći korisnih, humorističnih i zanimljivih sadržaja.

Ovu stranicu uređuje Razija Čolaković, spisateljica iz Krajine.

Kolumnista, make-up artist, marketing manager i mualima, ali i majka dvoje djece. Trenutno je studentica žurnalistike u Brčkom što joj je bio san.

Razija je markantna osoba, sjajnih tekstova i poučnih životnih priča koje prezentuje na sebi svojstven način i time plijeni pažnju čitalaca. Raza razbija stereotipe, onoga što se u Bosni misli da je islamska tradicija, a zapravo je ostatak patrijarhalnih shvatanja i ušutkivanja.

Razija je danas komentarisala skup ,,Hoda za život” u Rijeci, u kojoj su iskazani stavovi da žene koje su pobacile su ubice svoje djece. U nastavku pročitajte njenu objavu.

Organizatorica Hoda za život u Rijeci: ‘Silovane žene koje žele pobaciti za mene su ubojice’

,,Neka tamo Barbara, organizatorica “Hod za život” izjavila: “Silovane žene koje žele pobaciti su za mene ubojice”

Gospođo poražavajuća je i žalosna činjenica, da Vi kao žena, nemate nimalo empatije prema silovanim ženama. Ne znate Vi o čemu pričate, a uvijek je bilo: “Ako ne znaš, ne puštaj jezik u pogon”.

Da li ste ikada čuli za Srebrenicu, Prijedor, Višegrad i sva druga mjesta u kojima se vrisak silovane žene čuo do neba?!

Svi su čuli, samo takvi neljudi poput Vas nisu. Čestitam dobili ste svojih pet minuta slave, Vašu izjavu mnogi su prenijeli, ali silovane žene nikada Vam ovo neće zaboraviti niti oprostiti!

Svašta se danas ženom naziva! Sramota!

R.R.”

Neka tamo Barbara, organizatorica "Hod za život" izjavila: "Silovane žene koje žele pobaciti su za mene ubojice"Gospođo…

Gepostet von Muhabet sa Razom am Samstag, 27. Juni 2020

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79