Muhamed Fazlagić imenovan za savjetnika ministra

Sva bol svijeta je noćas u Bosni’ otpjevano je 1993. godine na prvom zvaničnom Eurosongu BiH u izvedbi Muhameda Fazlagića Fazle, pjevača i kantautora zabavne muzike, koji je bio prvi predstavnik BiH na Eurosongu.

Nažalost 28 godina kasnije bol još nije prošla. Pojačavaju je političari u BiH, koji zarad vlastitih interesa više nemaju mjere. Tako je Fazlagić od pjevača stigao da savjetnika. I to savjetnika ministra odbrane Bosne i Hercegovine Sifeta Podžića (DF).

„Muhamed Fazlagić na dužnosti savjetnika u Kabinetu ministra obrane BiH je od 1. januara 2021. godine“, kazali su za Patriju iz Ministarstva odbrane BiH.

Dodali su da u Kabinetu ministra obrane BiH savjetničke dužnosti obnašaju i Kemal Korjenić, Dunja Ramić, Muris Palo i pukovnik Hamdo Radeljaš. No, zašto Podžiću u timu treba pjevač Fazlagić valja potražiti u prošlogodišnjim dešavanjima u Građanskom savezu. Stranci na čijem je sada čelu Muhamed Fazlagić.

Podsjećamo, stranka je tada bukvalno oteta od Nihada Čolpe, sada zastupnika u Federalnom parlamentu. Fazlagić je tada tvrdio da Građanski savez Čolpa želi predati Zlatku Lagumdžiji, a ispostavit će se da je Fazlagić GS isporučio Demokratskoj fronti.

Sada mu se imenovanjem za savjetnika Podžića plaća dug, jer kako drugačije objasniti njegovo imenovanju za savjetnika u Ministarstvu odbrane.

Muhamed Fazlagić rođen je 1967. godine u Sarajevu. U historiju bh. pop-kulture upisao se kao prva osoba u historiji koja je našu zemlju predstavljala na “Eurosongu”. Riječ je o nastupu u Dublinu 1993. godine s pjesmom Sva bol svijeta. Fazlagić je bio talentiran fudbaler i nastupao je za sarajevske klubove “Sarajevo” i “Bosnu” prenosi NAP.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79