Muhamed Jusić o Hadžifejzoviću: Neko misli da je njegovo da raspravlja sa reisom

Islamska zajednica u BiH, kazao je Jusić, neće uzvraćati na pritiske, uvrede i ultimatume vlasnika i voditelja televizije koji je pred Bajram izvrijeđao reisu-l-ulemu i Islamsku zajednicu

Islamska zajednica u BiH neće uzvraćati na pritiske, uvrede i ultimatume vlasnika i voditelja televizije koji je brutalno pred Bajram izvrijeđao reisu-l-ulemu i Islamsku zajednicu, ali zbog javnosti napominju da reisu-l-ulema nije nikada i nigdje spomenuo dotičnog.

Napisao je to na društvenim mrežama Muhamed Jusić, savjetnik za medije reisu-l-uleme Huseina efendije Kavazovića, nakon što mu se dan ranije obratio voditelj Face TV-a Senad Hadžifejzović. Obraćanje je, podsjećanja radi, uslijedilo nakon objavljenog teksta pod nazivom “Zekat se ne može davati televizijama” na zvaničnoj web stranici Islamske zajednice.

– Haram ti bilo, reis-efendija Kavazoviću – kazao je, između ostalog, Hadžifejzović nakon saopćenja Ureda za zekat Islamske zajednice u BiH da televizijske kuće ne mogu prikupljati niti distribuirati zekat.

– Rijaset, tačnije nadležni ured, u skladu sa svojim obavezama reagirao je na zloupotrebu institucije zekata. Druga je stvar što neko misli da je njegovo da raspravlja sa reisu-l-ulemom – napisao je Jusić u reakciji prenosi Faktor.

 

Nismo ga spomenuli, a druga je stvar što neko misli da je njegovo da raspravlja sa reisom…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79