Muhamed Kubat optužio Elmedina Konakovića: Primio je 300.000 KM prije izbora od Igora Dodika

Politička sudbina Muhameda Kubata svoj vrhunac za sada, imala je na proteklim lokalnim izborima, kada je Kubat bio jedan od kandidata za načelnika Općine Ilidža.

Najviše pažnje u tom periodu privukao je gostovanjem na jednoj televiziji u kojoj su svoje učešće imali i ostali kandidati za načelničku poziciju. Kubat je tada sasvim nenadano pružio podršku Fikretu Prevljaku. Javnost je svjedočila neuobičajenoj situaciji o kojoj se nakon toga mnogo govorilo.

Muhamed Kubat je danas član SDA stranke, ali kako kaže, nema nikakvu funkciju u njenim organima.

U razgovoru za Source portal iznio je pomalo šokantne podatke o predsjedniku NiP-a, Elmedinu Konakoviću, kojeg je direktno pred kamerom optužio za koruptivne radnje i primanje mita.

Povodom Kubatovih optužbi pokušali smo dobiti komentar i od predjsednika NiP-a, ali se danas nije javljao na naše pozive, piše Source.

I pored upozorenja da ako nije u posjedu relevantnih dokaza koje potvrđuju njegove riječi, može snositi određene zakonske posljedice, Kubat je ostao pri svom mišljenju.

O čemu je još govorio pogledajte u videu na ovom linku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79